vineri, 10 aprilie 2009

ZAMBIA






















Sigur,pentru calatori cea mai importanta atractie a Zambiei este Cascada Victoria ,cea mai mare cascada din lume ,cu o cadere de apa de peste 110 metri si cu o desfasurare de peste trei km,creata pe cursul fluviului Zambezi.





Am ajuns in Zambia in anotimpul secetos ,cand cursul fluviului este diminuat de zeci de ori.De la zeci de km se vede ceata ce se ridica deasupra cascadei.




Am locuit acasa la o familie ce si-a pus la dispozitie casa turistilor .Rebecca,gazda noastra mai lucra si la o banca in Livingstone.




O familie cu un suflet extraordinar.Dupa primele clipe ii consideram prietenii nostri.



O tara in care colonialismul a lasat independenta si democratia ca ultim reziduu al exploatarii.



Saracia ca element al naturii,iar bogatia -viata decenta o exceptie.



Cine poate sa mai ajunga la marketuri risca sa dea pe un litru de lapte dublu ca in Romania ...pe cand salariul e un lux de care beneficiaza putin peste 10 % din populatia tarii si nu depaseste cateva zeci de dolari.




O tara extrem de calma si primitoare .Spre deosebire de vecina ei Zimbabwe ,care se zbate in multiple lupte politice.Dupa cum preciza si gazda noastra:"In Zambia sunt 64 de triburi si nu avem cum sa nu ne intelegem.Spre deosebire de Zimbabwe sunt doar 8 si se cearta tot timpul."

Niciun comentariu: