vineri, 10 aprilie 2009

MALDIVE-Paradisul visat




























































































Atolul Maldivelor se intinde pe o lungime de 850 km si o latime de 120 km,in Oceanul Indian in apropierea Indiei , la o ora de zbor din Colombo cu Srilankan Airways.
Cele 1190 insule sunt nascute pe recifuri de corali.Capitala este insula Male .Pe numeroase insule se desfasoara activitati industriale.Doar 95 de insule sunt destinate activitatilor turistice.

Transferul pe insule se face cu salupe si cu hidroavioane.
Paradisul lumii este in Maldive.Temperatura medie anuala este 32 grade Celsius.

Mari investitii in turismul maldivian au facut rusii.Iar profitul zilnic este cu multe ,multe zerouri.
Cazarea si masa este intre 200 si 4000 dolari pe zi.

Atmosfera este de paradis .Nisipul este alb ,din coral faramitat.Apa oceanului este locul unde oamenii si sutele de specii de pesti ,scoici,stele de mare convietuiesc fara sa se deranjeze.

Cateva zeci de italieni,nemti si rusi isi zambesc si binecuvanteaza linistiti natura.

Nici un ban nu circula pe insula .Doar cardul.Bacsisurile ce te mai cauta la maruntis.Preturile la cadouri in insule si aeroport sunt de zece ori mai mari decat in Ceylon.

Zeci de indieni-indonezieni au grija sa ofere tot ce doresc turistii.Bucatari extraordinari.Mancare cu gust european.Surprize diverse.Sarbatorirea zilei de nastere,etc.

Aici am simtit calitatea extraordinara a tinerilor ce cunosteau foarte bine motoarele navelor si dragostea cu care tratau meseria.

Niciun comentariu: